BRUGGEN BOUWEN

Dat was het thema van de projectgroepen voor de kerstvakantie. Bruggen zijn er in allerlei vormen en zorgen voor een verbinding over twee oevers: over water, over een ravijn of over wegen, voor mensen, vervoersmiddelen of dieren.

De leerlingen hebben kennis opgedaan over verschillende typen en vormen van bruggen, zoals een vakwerkbrug, een boogbrug of tuibrug. Ze hebben ontdekt dat driehoeken en bogen sterke constructies zijn en bruggen verstevigen. Verder hebben de leerlingen geleerd van welke materialen bruggen gebouwd kunnen worden.

Als eindopdracht hebben ze een eigen brug ontworpen en gemaakt. Dit mocht een tekening of een schaalmodel worden.

De ontworpen bruggen zijn te bezichtigen in de schoolzaal tot maandag 20 januari.

Kom gerust even binnen!