SINT MAARTEN SLAAT BRUGGEN!

Op Sint Maarten kiezen we voor elk schooljaar een jaarthema waar we aan werken en mee vieren.
Voor dit jaar hebben wij gekozen voor bruggen bouwen. Een thema dat ook in onze methodiek DaVinci aan bod komt.
Vandaag hebben we als team tijdens de startdag daadwerkelijk een brug gebouwd: een echte DaVinci-brug. Een grote brug maar ook maakten we samen het kleine exemplaar. De kinderen zullen daar de komende weken ook mee aan de slag gaan.
Deze brug is er een zonder bevestigingsmaterialen en geheel zelfdragend, zoals Leonardo da Vinci die ontworpen en uitgevonden heeft. Een hoogstandje als uitvinding!

Ook dit schooljaar willen we de verbinding weer leggen met kinderen, met kinderen onderling, met ouders en iedereen die bij IKC Sint Maarten betrokken is. Een brug slaan betekent mensen met elkaar in verbinding brengen. Soms zelfs uiteenlopende standpunten verbinden, met wederzijds respect.
Voor en met kinderen willen we ook de verbinding leggen met de toekomst, HUN toekomst en ook naar dat wat ze gaan leren: de verbinding tussen wat je nu nog niet weet en dit schooljaar gaat leren (ontwikkelen) waarbij we de nieuwsgierigheid van Leonardo Da Vinci als voorbeeld nemen.
Een prachtige uitdaging en daarom kwam het team vrijdag al over de brug om te beginnen!

Met de hartelijke groeten van brugwachter Age