• Welkom

Welkom

GEVLEUGELD - PIETER ROLF JEUGDCONCERT

Deze week hebben de groepen 8 het Theater in Sneek bezocht in verband met het bijwonen van het jeugdconcert uitgevoerd door het Noord Nederlands Orkest in samenwerking met het theatergezelschap ‘Het houten huis’.

Voorafgaand waren er op school lessen gegeven over o.a.: wat is een symfonie-orkest, hoe werkt een piano/vleugel, wat voor muziek kun je produceren uit een vleugel waarbij het deksel is verwijderd, wat voor gevoel roept bepaalde muziek bij je op etc. Deze aspecten kwamen tijdens de voorstelling weer terug.

De bijzondere piano van de beroemde Russische pianospeler Vladnof viel uit de takels/touwen, de Rus kroop letterlijk en figuurlijk over het podium omdat hij het optreden op een andere vleugel niet aan kon maar gelukkig verving zijn assistente hem op fantastische wijze. Vladnof vond de weg naar zijn eigen piano en produceerde tijdens het concert prachtige muziek uit de ‘kapotte kast’ van de piano.

Een concert waar alles fout leek te gaan, waar de orkestleden zich in slow-motion bewegen, waarbij de dirigent doet alsof er niets aan de hand is en waar de bladomslaander zich ontpopt tot een kleurrijke vlinder die de sterren van de hemel speelt.

Sint Maartenschool     Plein 1455-1, 8701 EW Bolsward     t 0515 - 572418     a.huitema@sint-maartenschool.nl