• Op weg naar kerst

Op weg naar kerst

SINT MAARTEN, ALS ROTS & WATER

Dat was het thema van onze startviering vanmorgen op het schoolplein.
Omdat we Rots & Water-school worden, hadden we ‘onze’ meester Menno uitgenodigd voor wat Rots & Water-beweging!

Luuk speelde op een fantastische manier met meester Sjors ons schoollied ‘Hoi wat is het reuzefijn’ terwijl Yke het schooljaar opende door het plankje doormidden te slaan.
Wat een pracht!

Juf Annalies vertelde het verhaal 'Samen sterk':

'Er was eens een man die 3 kinderen had. Tot groot verdriet van de man maakten ze vaak ruzie.
Op een dag zei de vader: ‘breng me zoveel takken als je kunt dragen!’
De kinderen renden het bos in om takken te verzamelen en ieder kwam terug met een bos takken.
‘Neem nu ieder een tak’ zei de vader ‘en probeer die te breken.’
-Hartstikke makkelijk, zeiden de kinderen en ze braken de takken doormidden.
‘Bind nu al de takken met een touw samen’ zei de vader ‘en probeer nu de hele bos takken te breken.’
Ze probeerden het om de beurt maar de takken die afzonderlijk zo gemakkelijk gebroken konden worden, waren samengebonden zo sterk als staal.
‘Zie je’ zei hun vader, ‘wat jullie met deze takken doen, kan ook met jullie gebeuren. Als je altijd voor jezelf vecht, ben je alleen en kun je gemakkelijk verliezen en gebroken worden. Samen zijn jullie sterk, dat geldt voor takken maar ook voor mensen.
Samen sterk!’