GROEPEN 1

Groepen 1

Het werken van de groepen 1 kenmerkt zich vooral door het spel!
Doormiddel van spel ontdekken de kinderen de wereld om zich heen.
Vanuit de methode Da Vinci sluiten de thema’s aan bij de seizoenen, dit staat dicht bij de kinderen en kunnen ze de natuur aan den lijve ervaren. De kinderen leren te verwoorden wat ze tegenkomen en leren. Alle thema’s staan dicht bij de beleefwereld van een kleuter en zijn/haar ontwikkeling.
Samen in de kring en aan elkaar vertellen wat hun belevenissen zijn, muziek maken met instrumenten en heel veel zingen. Vooral het SAMEN staat erg centraal. Met elkaar spelen en elkaar helpen. In de speel-poppenhoek kunnen kinderen hun fantasie ontwikkelen en rollenspellen spelen.

In het kleutergymlokaal kunnen de kinderen zich heerlijk bewegen.
Door het klimmen en klauteren leren ze hun eigen grenzen kennen en verleggen.
Bewegen is een dagelijks onderdeel in de groepen 1, zowel in de gymzalen als lekker buiten op het kleuterplein.
In de bouwhoek kunnen de kinderen naar hartenlust bouwen en leren zo driedimensionaal te kijken en te denken. Door te zien leren ze inzien en door te grijpen leren ze begrijpen.
Kinderen in de groepen 1 bewegen veel en spelen door het hele lokaal.
Er wordt niet alleen aan tafels gewerkt maar ook veel op de grond. De hele ruimte wordt gebruikt.

Bij de foto’s
Verhalen en boeken worden voorgelezen met aanschouwelijk materiaal. Kinderen kunnen het verhaal dan naspelen.
Ik de kring leren ze te spreken en te vertellen aan elkaar.
Spelen doen ze veelal op de grond
In de gymzaal leren kinderen hun grenzen kennen en verleggen.

----------------------------------------------------------------------------

Leerkrachten Groepen 1: